Mándok Város Önkormányzata

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS

E-mail Nyomtatás PDF

MÁNDOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

KEOP-5.7.0/15-2015-0094

CIKKEK

 

 

1. Cikk  2015 szeptember

 

                                      

 

ÉPÜLETENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS VETTE KEZDETÉT MÁNDOK KÖZÉPÜLETEIBEN

 

 

 

Mándok Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében benyújtott pályázatával támogatást nyert el a településen található középületek épületenergetikai fejlesztésére. A Kohéziós Alap támogatásával megvalósuló projekt bruttó összköltsége 149.944.975.- forint.

 

A mándoki középületek (Polgármesteri Hivatal, Közösségi Ház, Általános Iskola 2. sz. épülete, Városüzemeltetési Intézmény, Gyermekjóléti Szolgálat) energetikai fejlesztése azért vált szükségessé, mert a nem megfelelő homlokzati szigetelés és az elöregedett nyílászárók miatt fűtési időszakban nem volt gazdaságos a fenntartásuk.

 

A MÁNDOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE című és KEOP-5.7.0/15-2015-0094 azonosítószámú pályázat hozzásegíti a várost ahhoz, hogy ne csak komfortosabb, hanem olyan környezetbarát és energiatakarékos intézményekkel gazdagodjon, amelyek fűtése jóval olcsóbb és hatékonyabb lesz. Európai uniós forrás hiányában az intézmények energetikai korszerűsítése nem lenne megoldható, hiszen ezt Mándok városa nem tudná finanszírozni.

 

A projekt során az épületekben kicserélik a külső nyílászárókat, a homlokzatot, a födémet pedig szigeteléssel látják el. Így jelentősen csökkenni fognak a fűtésből adódó fenntartási költségek valamint kisebb lesz az energiafelhasználás. Az energia megtakarítás mellett fontos szempont volt a környezetvédelem annak érdekében, hogy csökkentsék a fosszilis energiahordozók felhasználását és ezzel együtt az üvegházhatású gázok kibocsátását.

 

 

 

A beruházás az Európai Unió támogatásával a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból kerül finanszírozásra.

 

 

 

 

 

 

 

2. Cikk  2015 október

 

 

 

HALADNAK A KÖZÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSÉVEL MÁNDOKON

 

 

 

Mándok középületein (Polgármesteri Hivatal, Közösségi Ház, Általános Iskola 2. sz. épülete, Városüzemeltetési Intézmény, Gyermekjóléti Szolgálat) hetek óta folynak az energetikai munkálatok, többek között az épületek külső homlokzati szigetelése, födémszigetelése és nyílászáró cseréje. Öt épületet érintenek a MÁNDOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE című és KEOP-5.7.0/15-2015-0094 azonosítószámú projekt keretében megvalósuló korszerűsítések. A Széchenyi Terv keretében a Környezet és Energia Operatív Program „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztésére” című felhívására benyújtott pályázat összköltsége 149.944.975.- forint és a Kohéziós Alap támogatásával valósulhat meg.

 

A beruházás hozzájárul a fenntartható fejlődéshez a környezettudatosság jegyében. A fejlesztés hatására az energiahatékonyság növelés révén csökken az elsődleges energiahordozó mennyisége, az üvegházhatású gázok kibocsátása, megtakarítást eredményezve az energia költségek tekintetében.

 

 

 

A beruházás az Európai Unió támogatásával a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból kerül finanszírozásra.

 

 

 

3. cikk 2015 november 30.

 

 

 

BEFEJEZŐDÖTT A MÁNDOKI KÖZÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

 

 

Befejeződött a mándoki középületek energetikai korszerűsítése, a 149.944.975.-  forint értékű beruházást támogatás segítségével valósította meg a város önkormányzata.

 

A folyamatos fejlődés és fejlesztések mentén szükségessé vált az épületek energetikai korszerűsítése és az ezzel elérhető költségmegtakarítás is, melyek e beruházás céljai voltak. A korszerűsített épületek energia megtakarítása hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, így a következő években a korábbinál kisebb anyagi terhet róva a település költségvetésére.

 

Az középületeken (Polgármesteri Hivatal, Közösségi Ház, Általános Iskola 2. sz. épülete, Városüzemeltetési Intézmény, Gyermekjóléti Szolgálat) a MÁNDOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE című és KEOP-5.7.0/15-2015-0094 azonosítószámú pályázatban vállaltaknak megfelelően külső homlokzati hőszigetelés, födémszigetelés és nyílászáró csere valósult meg, amely korábban a Széchenyi Terv keretében került benyújtásra a Környezet és Energia Operatív Program „Középületek kiemelt jelentőségű épületenergetikai fejlesztésére” című felhívásra.

 

 

 

A beruházás az Európai Unió támogatásával a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került finanszírozásra.

 

PROJEKT ÖSSZEFOGLALÓ

 

Kedvezményezett: Mándok Város Önkormányzata

 

Projekt címe: MÁNDOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZÉPÜLETEINEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE

 

Azonosítószáma: KEOP-5.7.0/15-2015-0094

 

Projekt összköltsége: 149.944.975.-forint              

 

Megítélt támogatás összege: 149.944.975.- forint

 

Támogatás mértéke: 100%

 

Projekt kezdete: 2015.08.17.

 

Projekt befejezése: 2015.11.30.

 

Projekt tartalma:

 

Mándok középületeinek hőtechnikai követelményei a mai előírásoknak nem felelnek meg. Korszerűsítésük eddig csak részben, vagy egyáltalán nem valósulhatott meg. A projekt keretében Mándok Város Önkormányzat öt középülete - Polgármesteri Hivatal, Közösségi Ház, Általános Iskola 2. sz. épülete, Városüzemeltetési Intézmény, Gyermekjóléti Szolgálat energetikailag korszerűsödnek, passzív energiahatékonysági mutatójuk javul. A konkrét építészeti tevékenység az épületek külső és födém szigeteléssel, nyílászárók cseréjével történik, mely révén megfelelnek az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 7/2006. (V.24.) TNM rendelet előírásainak. Az energia megtakarítás költségcsökkentő tényező hatása az egyik legfőbb eredmény, de e mellett a környezeti terhelés csökkentése és a lakosság szemléletformálása további pozitív hozadék.

 

 

 

A megvalósulási helyek címei:

 

Polgármesteri Hivatal - 4644 Mándok, Ady Endre u. 1. hrsz: 307/10

 

Közösségi Ház - 4644 Mándok, Petőfi út 8. hrsz: 1441/4

 

Általános Iskola 2. sz. épülete - 4644 Mándok, Petőfi út 10/A hrsz 1/3.

 

Városüzemeltetési Intézmény - 4644 Mándok, Mester út 32. hrsz:311.

 

Gyermekjóléti Szolgálat - 4644 Mándok, Marx tér 2/B hrsz: 1587.

 

 

 

A pályázat hozzásegíti a várost ahhoz, hogy ne csak komfortosabb, hanem olyan környezetbarát és energiatakarékos intézményekkel gazdagodjon, amelyek fűtése jóval olcsóbb és hatékonyabb lesz. Így hozzájárul az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, szem előtt tartva az európai uniós törekvéseket, miszerint növelni kell a megújuló energiák felhasználásának arányát.

 

 

 

A beruházás az Európai Unió támogatásával a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból került finanszírozásra.

 

Gyermekjóléti Szolgálat - 4644 Mándok, Marx tér 2/B hrsz: 1587.

 

Polgármesteri Hivatal - 4644 Mándok, Ady Endre u. 1. hrsz: 307/10

 

Általános Iskola 2. sz. épülete - 4644 Mándok, Petőfi út 10/A hrsz 1/3.

Közösségi Ház - 4644 Mándok, Petőfi út 8. hrsz: 1441/4

 

 
Hirdetés
Ma 2024. április 20., szombat, Tivadar napja van. Holnap Konrád és Zelmira napja lesz.

Pályázatok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MÁNDOK Integrált Településfejlesztési Stratégia

Elkészült Mándok város Integrált Településfejlesztési Stratégiájának végleges verziója.

 

MÁNDOK Integrált Településfejlesztési Stratégia

Mándok ITS Megalapozó vizsgálat

 

KEOP Energetikai korszerűsítés Mándok


Mándoki Gyermekkert Óvoda és Bölcsőde

Mándoki Általános Iskola

Mándoki Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár

Mándoki M?velödési Ház és a Közösségi Ház közös információs oldala
 
 

Mándok VSE

 

Mándoki Vendégház

 


 

 

 

elelmiszerbank_logo

 

 

 

"Mándokot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatja"

 

 

KÖZBESZERZÉSEK

Magyar Államkincstár

Eladó Ingatlanok

Bejelentkez


 
 
honlap_kp_ovi2.jpg   
 amuvhazmagy.jpg